Marcinkevičius




Kaip FIBA 2023 Pasaulio krepšinio čempionatui ruošiasi šeimininkai?

fibaŽiūrėdami sporto renginius per televizorių net nesusimąstome apie užribyje vykstančių operacijų ir pasiruošimo mastą. Dalyvaujančioms šalių delegacijoms, kviestiniams svečiams ir rungtynes gyvai stebintiems sirgaliams aktualu ne tik aukščiausio lygio rungtynės ir pasaulinio lygio žvaigždės, bet ir faktas, jog visas čempionatas būtų suorganizuotas iki smulkmenų. Čempionato šeimininkų pareiga - ne tik užtikrinti, kad viskas vyktų sklandžiai, bet ir parodyti savo šalį geriausioje šviesoje. Panagrinėkime kaip Pasaulio krepšinio čempionato šeimininkai ruošiasi krepšinio šventei.

Perdavimo ceremonija 2019-taisiais

Simbolinė FIBA 2023 Pasaulio krepšinio čempionato pradžia įvyko jau 2019 m. FIBA Pasaulio krepšinio čempionate Kinijoje. Būsimų čempionato šalių šeimininkių delegacijos aktyviai stebėjo turnyro eigą, taip pat dalyvavo FIBA kongrese ir atidarymo ceremonijoje.

Viso vizito kulminacija įvyko Pekino „Wukesong“ arenoje, kai per čempionato finalą tarp Argentinos ir Ispanijos įvyko simbolinis FIBA Pasaulio krepšinio taurės perdavimas būsimoms šeimininkėms. Taurę delegacijoms perdavė Kinijos krepšinio asociacijos pirmininkas ir visiem krepšinio fanatikams puikiai žinomas NBA šlovės muziejuje įamžintas krepšininkas Yao Ming.

Valdžios parama ir stadionų plėtra

2020 m. vasario mėnesį tuometinis Indonezijos jaunimo ir sporto ministras Zainudin Amali viešai pristatė viziją, kurioje numatyta iki čempionato pradžios pastatyti moderniausią areną Džakartoje. Planuose buvo pastatyti ne tik išvaizdžią, bet ir erdvią ir aukščiausius standartus atitinkančia areną, kurioje tilptų nuo 15 000 iki 20 000 dalyvių.

Šiai vizijai pritarė Indonezijos prezidentas Joko Widodo ir projektui buvo suteiktas statybos leidimas bei uždegta žalia šviesa. Taip pat, Indonezijos vyriausybė prisiėmė ir finansinę atsakomybę už naujos arenos statybą.

2023 m. rugpjūčio 7 d. įvyko oficialus Indonezijos arenos atidarymas, kuriam vadovavo pats prezidentas Widodo.

Tęstiniai renginiai prieš čempionatą

Visos šalys šeimininkės gana rimtai žiūri į prisiimtą atsakomybę ir suteiktą progą. Tiek Japonija, tiek Filipinai, tiek Indonezija iki Pasaulio krepšinio čempionato atliko nemažai namų darbų - pasistatė arenas, pritaikė infrastruktūrą turistams ir organizavo testinius renginius.

2021 metų balandžio-gegužės mėnesiais šviežutėlėje Okinavos arenoje įvyko net du renginiai, kurių tikslas - surepetuoti oficialų arenos atidarymą.

Filipinuose 2023 m. birželio 28 d. surengtas strateginis renginys / čempionatas. Šiame imitaciniame renginyje dalyvavo aštuonios Filipinų NCAA ir UAAP kolegijų komandos, o renginys vyko „SM Mall of Asia“ arenoje ir „Araneta Coliseum“ stadione. Čempionato tikslas - pasižiūrėti kaip Filipinai geba suvaldyti renginį ir žmogiškuosius išteklius.

Indonezijos pasiruošimas taip pat buvo pažymėtas bandomuoju renginiu, kuris vadinosi Indonezijos tarptautiniu krepšinio kvietimu. Rugpjūčio 2-5 d. vykusiame renginyje dalyvavo Indonezijos, Sirijos ir Jungtinių Arabų Emyratų nacionalinės krepšinio rinktinės.

Savanorių programos pradžia

2022 m. lapkričio 30 d. Filipinų vietos organizacinis komitetas inicijavo savanorių programą, kviesdamas teikti paraiškas dėl galimybės savanoriauti pasaulio futbolo čempionato metu. Sekdami šiuo pavyzdžiu, 2023 m. vasario 27 d. ir kovo 11 d. savo savanorių programas pristatė Japonijos ir Indonezijos atstovai.

Straipsnį parengė - https://7bet.lt/

23-261a

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode